Greek English French German Italian Japanese Russian Spanish

Get connected with Happy Life

Sign up for our newsletterΔιαφήμιση
Σχέσεις
Τελικά, ο μεγάλος έρωτας της ζωής μας είναι ένας; PDF Εκτύπωση E-mail

omegaloserotaseinaienasΤον έχεις ζήσει; Αυτό ήταν; Δεν θα έρθει άλλος; Τι λένε οι έρευνες και τα στατιστικά


Υπάρχουν άτομα με καρδιά-«αγκινάρα» που ερωτεύονται κάθε μέρα και άλλα που δυσκολεύονται να βρουν τον άνθρωπο που θα τους πάρει τα… μυαλά. Υπάρχουν και αυτοί που αναζητούν απεγνωσμένοι τον έρωτα, ωστόσο εκείνοι που φοβούνται και αντιστέκονται, στο τέλος υποκύπτουν, γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους…

Περισσότερα...
 
Πώς μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι κάποιον PDF Εκτύπωση E-mail
howtostopthinkingofsomeoneΈχει τύχει σε όλους μας να γνωρίσουμε ένα νέο ελκυστικό άτομο που δεν μπορούμε να το βγάλουμε από το μυαλό μας. Ακόμα κι αν δεν υποκύψουμε εκείνη τη στιγμή, ο πειρασμός κάνει την εμφάνισή του και οι σκέψεις μας μπορεί να οδηγηθούν ξανά μέσα στην ημέρα σε αυτό το άτομο και στη γνωριμία μας μαζί του και να πάει ακόμα πιο μακριά, στη δυνατότητα μιας σχέσης ή μιας αγάπης. Αν κανείς είναι αδέσμευτος, αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι η αρχή ενός νέου έρωτα. Η –κάποιου βαθμού εμμονική– προσκόλληση είναι μια σαγηνευτική συναισθηματική εμπειρία όταν συμβαίνει για ένα ορισμένο διάστημα. Αν κάποιος όμως είναι ήδη σε μια ευτυχισμένη σχέση, μάλλον δεν θα θέλει να αποσπάται από τέτοιου είδους σκέψεις.
Περισσότερα...
 
Τι σημαίνει τελικά «αληθινή αγάπη»; PDF Εκτύπωση E-mail
realloveΤα παιδιά ανυπομονούν να μεγαλώσουν για να αγαπήσουν και να ερωτευτούν. Πώς όμως μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι βιώνουμε την αληθινή αγάπη; Η απάντηση δυστυχώς δεν είναι ξεκάθαρη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να νιώσει κανείς αυτό το συναίσθημα, το οποίο κάποιες φορές μπορεί να μας ξεγελάσει, καθώς μπορεί μέσα μας να αναμιχθεί με άλλα.
Περισσότερα...
 
Τα μυστικά μιας ευτυχισμένης σχέσης PDF Εκτύπωση E-mail
eytyxismenhsxeshΟι προσωπικές σχέσεις γίνονται στις μέρες μας όλο και πιο πολύπλοκες. Οι άνθρωποι δεν έχουν διάθεση να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τα αρνητικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι σχέσεις να τελειώνουν χωρίς καμία προσπάθεια για το αντίθετο.
Ποια είναι όμως τα μυστικά για να συνεχίσουν τα μέλη μιας σχέσης να είναι ευτυχισμένα;
Περισσότερα...
 
Άνδρες μού εξομολογήθηκαν... PDF Εκτύπωση E-mail
mentoldme-Είμαστε πολύ πιο ευάλωτοι στο να πληγωθούμε από όσο αφήνουμε να φανεί. Συνήθως, όταν είμαστε πολύ νέοι, αφοσιωνόμαστε στα κορίτσια συναισθηματικά. Όταν όμως μια γυναίκα μάς ραγίσει την καρδιά, δεν θέλουμε να περάσουμε ξανά τον ίδιο πόνο.
 
-Δείχνουμε ένα δυνατό «εγώ» γιατί θέλουμε να πιστεύετε ότι είμαστε δυνατοί.
 
-Οι περισσότεροι το χρειαζόμαστε να μας λέει η γυναίκα μας ότι αξίζουμε, παρά την αυτοπεποίθηση που μπορεί να αποπνέουμε.
Περισσότερα...
 
Καταθέτοντας στον κοινό «λογαριασμό» της αγάπης μας PDF Εκτύπωση E-mail

lovedepositΟι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι οι δεξιότητες διαχείρισης συγκρούσεων είναι καθοριστικής σημασίας για την «υγεία» μιας σχέσης. Με άλλα λόγια, η κύρια διαφορά μεταξύ ευτυχισμένων και δυστυχισμένων ζευγαριών συχνά προκύπτει από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις αναπόφευκτες μεταξύ τους συγκρούσεις. Υπάρχει όμως ακόμα ένας παράγοντας εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντικός και ο οποίος είναι αντιφατικός: το να «δουλεύεις» πολύ τη σχέση και να προσπαθείς γι’ αυτήν ακόμα κι όταν δεν το αισθάνεσαι εκείνη τη στιγμή.

Περισσότερα...
 
Η διαφωνία μάς κάνει καλό PDF Εκτύπωση E-mail
daretodisagreeτης Αμαλίας Λούβαρη
 
Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να αποφεύγουμε τους διαπληκτισμούς και τις προστριβές στις σχέσεις μας, για να μη δημιουργήσουμε άσχημο κλίμα, να μη στενοχωρήσουμε τους φίλους, τους συνεργάτες ή τους συγγενείς μας και γενικά να μη δημιουργήσουμε εντάσεις.
 
Όμως η πράξη αποδεικνύει ότι τελικά ο μόνος τρόπος για να παραμείνει μια σχέση ζωντανή και υγιής είναι μέσω μιας συνεχούς και εποικοδομητικής διαφωνίας. Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να ενθαρρύνουμε τους συντρόφους, τους συνεργάτες ή τους φίλους μας να εκφράζονται ανοιχτά και να διαφωνούν μαζί μας. Ακούγεται τραβηγμένο ή υπερβολικό αυτό;
Περισσότερα...
 
Τι θέλουν οι άνδρες να γνωρίζουμε γι’ αυτούς; PDF Εκτύπωση E-mail

whatmenreallywant- Να καταλαβαίνουμε ότι χρειάζονται το σεξ για να αισθάνονται συναισθηματικά συνδεδεμένοι.

 

- Θέλουν να αρέσουν, να τους θαυμάζουν και να τους αγαπάνε.

 

- Τους αρέσουν τα απλά και ξεκάθαρα πράγματα. Δεν αντέχουν τις υποθετικές ερωτήσεις.

 

- Πολλές φορές είναι συναισθηματικά ερείπια, αλλά δεν ξέρουν πώς να το εκφράσουν.

 

- Τους εκνευρίζει η ερώτηση «τι σκέφτεσαι». Μερικές φορές δεν σκέφτονται τίποτε.

Περισσότερα...
 
Τι κάνουν οι άνθρωποι που καταφέρνουν να έχουν επιτυχημένες σχέσεις PDF Εκτύπωση E-mail
happycouple1 Δεν αφήνουν το παρελθόν να τους ορίζει
 
2 Είναι αυθεντικοί. Δεν κρύβουν τα ελαττώματά τους
 
3 Έχουν αυτοπεποίθηση
 
4 Προσπαθούν «να εμπνεύσουν» στον άλλο πράγματα και όχι να τον αλλάξουν
 
5 Εκδηλώνουν τα αισθήματά τους –είτε αρνητικά είτε θετικά– δεν φοβούνται να δείξουν τις αδυναμίες τους
 
6 Προσφέρουν επειδή το επιθυμούν, χωρίς να αισθάνονται ότι γίνονται θύτες
Περισσότερα...
 
Διακοπές από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, όχι από τη σχέση… PDF Εκτύπωση E-mail
diakopesapothnroutinaΟ Γιάννης και η Κατερίνα, ένα ζευγάρι σε μακροχρόνια σχέση, κανονίζουν εδώ και καιρό τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Κανόνισαν τις άδειές τους, έκλεισαν εισιτήρια και ξενοδοχείο και ξεκίνησαν με το αυτοκίνητο γεμάτο βαλίτσες και την καρδιά τους γεμάτη προσδοκίες. Επιτέλους έφτασε ο καιρός για τις διακοπές από την καθημερινότητα, που περίμεναν εδώ και τόσο καιρό. Όμως, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική από αυτό που είχαν στο μυαλό τους όταν ξεκινούσαν. Οι μισές ημέρες των διακοπών τούς βρήκαν τσακωμένους και αμίλητους.
 
Σας είναι γνώριμο το παραπάνω σενάριο; Όντως, δεν είναι κάτι σπάνιο. Έχει συμβεί σε όλους μας. Γιατί να συμβαίνει όμως αυτό το οξύμωρο, να ανυπομονούμε για τις κοινές διακοπές με τον σύντροφό μας και τελικά να καταλήγουμε τσακωμένοι; Οι λόγοι είναι πολλοί. Μερικοί από τους σημαντικότερους και συχνότερους είναι οι παρακάτω:
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 3